+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Izdelovanje venčkov, vlivanje svečk in izdelovanje voščilnic iz linoreza:Praznični venčki


Dan je bil namenjen ustvarjanju. Otroci so z veseljem naredili venček, drugi voščilnico, tretji pa smo vlivali svečke. Voščilnice iz linoreza so naredili pod vodstvom mentorice učiteljice likovne vzgoje Zdravke Rihtaršič. Njihovi izdelki so res lepi. Tudi venčki so zelo lepi. Praznični venčki

Na slikah boste opazili njihovo veliko zavzetost pri delu, ki je kar nalezljiva. Imela sem veliko dela s svečami, vmes sem hodila gledat kaj delajo otroci, da vidim, kako jim gre delo od rok. Vidim kako radi to delajo in kako všeč jim je. Še mene je prijelo, da bi naredila svoj venček in najbrž bo vas tudi. Všeč mi je, da zmorejo in hočejo razmišljati po svoje, saj je vsak venček drugačen, nekaj posebnega, lepega. Spretnosti in veščine so pomembne, pravkar mi je o tem govorila starejša gospa, moja prijateljica. Spomnila se je, kako so včasih v šoli vezli, šivali, se učili ročnih del, kuhali so in delali izdelke iz lesa, papirja, kovine. Čeprav živimo v sodobnem času -zdaj so seveda pomembni računalniki in internet- je kljub temu dobro, da znamo pripraviti obrok, okrasiti mizo, se družiti in imeti lepe medsebojne odnose. Vzorcev vzajemnega razumevanja in lepega vedenja se učimo tudi v šoli.
En razred je v karanteni, dobili ste malo drugačno nalogo. Delate venček iz papirja. Krasile ga bodo papirnate božične zvezde. Upam, da vam je delo lepo uspelo. Zdaj grem gledat vaše izdelke. Vas lepo pozdravljam.
Suzana Belak Pungartnik, učiteljica tehnične vzgoje

Dostopnost