+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Pozdravljeni starši in otroci Osnovne šole Jakoba Aljaža. Tukaj boste našli nekaj idej za počitniško ustvarjanje. Izdelke boste uporabili za dekoracijo doma in njegove okolice. S svojimi mini darilci in pozornostmi lahko razveselite soseda, stare starše ali koga drugega, ki ga imate radi. V vrečko skrijte bonbonček in listek, na katerega napišite kakšno dobro čarovniško željo. Življenje bo takoj lepše.

Učenci so izdelke, ki jih vidite na fotografijah ustvarili med poukom tehnične vzgoje. Radi bi razveselili tudi vas. Njihove ustvarjalne ideje so nalezljive. Zdaj, v času krompirjevih počitnic so osnova za domače ustvarjanje. Zakaj bi ustvarjali? Ker nam je to v veselje in ker s tem krepimo naše možganske celice. Ali veste, da ustvarjanje s prstki (in prsti) krepi možgane? Bolj ko smo natančni, boljše je.

Praznik čarovnic smo prisvojili od drugih narodov, a praznovanj ni nikoli preveč. Okrašen dom je lepši. Nekaj dni bomo več mislili na buče, na kostanj, na jesensko listje. Več bomo hodili na sprehode in se gibali na svežem zraku. Doma bomo spekli kakšno bučo. Joj, kako slastne so buče, kajne? Zdaj je čas zanje. Narava nas je bogato obdarila z njimi.

Morda boste kakšno od buč tudi izrezali in jo postavili pred vrata. Zvečer boste v njej prižgali svečo. Veselo ustvarjanje vam želim.

Suzana Belak Pungartnik, učiteljica tehnične vzgoje

Dostopnost