+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

„ Zemlje nismo podedovali od naših prednikov, izposodili smo si jo od naših otrok. ”

 

Podnebne spremembe predstavljajo največji izziv za prihodnost človeštva

Vsako leto 22. aprila v večini držav praznujemo dan Zemlje. Na ta dan se odvijajo dogodki, ki ljudi osveščajo o pomembnosti varovanja okolja. Praznovanje je bilo prvič organizirano leta 1970. Danes za koordinacijo dogodkov in za promocijo dneva Zemlje skrbi Earth Day Network, ki poskrbi tudi za to, da vsako leto izpostavi najbolj pereč okoljski problem. Letos obeležujemo 50 letnico tega velikega praznika Zemlje in tema dneva Zemlje je „PODNEBNE AKCIJE“. Naj nas tudi letošnji dan Zemlje opominja, da je Zemlja samo ena, zato moramo z njo ravnati odgovorno.

Dan Zemlje bo prvič v svoji zgodovini potekal digitalno in zdaj najbolj potrebuje našo pomoč.

Čeprav smo ostali doma in smo socialno distancirani, smo lahko še vedno odgovorni za ravnanje z okoljem. Ne glede na to kje si, lahko prispevaš k spremembam s svojo ustvarjalnostjo, inovativnostjo, ambicioznostjo in pogumom, ki jih potrebujemo za izhod iz podnebne krize.

 

Starši in otroci vabljeni k ogledu filma ” ŽEJNI SVET “

“Dan Zemlje” bomo obeležili z ogledom vrhunskega dokumentarnega filma francoskega avtorja Yanna Arthus-Bertranda “Žejni svet”, ki je bil posnet v dvajsetih državah sveta in razkriva skrivnostni in navdušujoči svet v težko dostopnih in redko posnetih krajih po svetu. Film nam omogoči odkrivanje najlepših pokrajin na našem planetu, jezer, rek in mokrišč, ki jih je ustvarila voda. Na nekaterih koncih našega planeta dostopa do pitne vode nimajo, če ga imajo, jo morajo prekuhavati in hoditi ponjo milje daleč …

Film je dostopen na portalu ARNES (samo do 24. aprila)

“ŽEJNI SVET” 

Prispevke učiteljskega zbora zbrala in uredila : Timotej Trček 1. do 5. razred, Andreja Longer 6. do 9. razred

Učna gradiva in program aktivnosti:

Dostopnost