+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Spoštovani starši, dragi Aljaževci,

vsi se prvič srečujemo z zaprtjem šol izven počitnic. Kljub temu, da se ne bomo vsakodnevno srečevali v učilnicah, verjamemo, da se bomo vsi skupaj naučili veliko novega.

V teh dneh bomo organizirali pouk na daljavo.

Dogovorili smo se, da bodo učitelji razredne stopnje (1. do 5. razred) preko eAsistenta pošiljali staršem navodila za delo otrok posameznega razreda.

Na predmetni stopnji bodo navodila učiteljev objavljena na spletni strani šole, kjer lahko do navodil dostopajo otroci tudi brez pomoči staršev, poleg tega pa vsi starši ne uporabljate eAsistenta, naša spletna stran pa je dostopna vsem.

Nekaj idej za preživljanje prostega časa so pripravili tudi učitelji podaljšanega bivanja v upanju, da popestrijo dolge dneve brez sošolcev.

Prosimo starše, da spodbudite otroke, da glede na vsakodnevni urnik opravijo zadolžitve, ki jih bodo pripravili učitelji. Pričakujemo, da vsak naredi delo v okviru svojih zmožnosti. Če nimate možnosti tiskanja učnih listov, naj naloge otroci naredijo v zvezke. V primeru, da nimate interneta, priporočamo, da se otroci povežejo s sošolci, ki jim lahko po telefonu posredujejo navodila za delo, naloge, ki bodo povezane z uporabo interneta, pa izpustijo in nadomestijo z branjem leposlovja po lastni izbiri.

Natančnejša navodila za delo bo pripravil vsak učitelj sam.

Staršem se zahvaljujemo za razumevanje in podporo šoli. Učence pa nagovarjamo, da z odgovornostjo pristopite k šolskemu delu, čeprav bo ta oblika učenja drugačna in sprva mogoče za koga težja.

Želimo in upamo, da bomo vsi skupaj ostali zdravi in da se čimprej zopet vidimo, do takrat pa naj otroci čas porabijo tudi koristno, preberejo kako knjigo več, priskočijo na pomoč pri vsakodnevnih opravilih in staršem kdaj skuhajo kosilo. Kdo ve, mogoče vam pošljemo tudi kak recept.

Srečno!

Vodstvo šole in učitelji OŠ Jakoba Aljaža Kranj

Dostopnost