+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Preventivni ukrepi za preprečevanje okužbe s koronavirusom

Spoštovani starši,

v zadnjih dneh se v javnosti pojavlja veliko informacij v zvezi z novim korona virusom (SARS-CoV-2), ki se je pojavil tudi že pri naših sosedih v Italiji. Ker je zaradi bližine stopnja ogroženosti tudi v Sloveniji precej visoka, vam skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport želimo podati naslednje informacije.

Po šoli smo namestili razkužila, da bi kolikor je le mogoče zaščitili zdravje učencev in zaposlenih. Pomembno je, da se redno uporabljajo! Če roke temeljito umijemo z milom in vodo, razkužilo ni potrebno.

Čistilke imajo navodilo, da pogosto razkužujejo kljuke, površino klopi in druga oprijemala po šoli. Največ v izogib morebitnemu širjenju virusa, pa lahko storite sami, in sicer tako, da    upoštevate navodila NIJZ, ki so napisana spodaj.

Preko eAsistenta in naše spletne strani, vas bomo obveščali v primeru dodatnih ukrepov in navodil s strani države.

SPLOŠNI PREVENTIVNI IN SPECIFIČNI UKREPI (NIJZ)

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60%. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Prosimo vas, da ravnate v skladu s priporočenimi vsakodnevnimi preventivnimi ukrepi.

Naj vas spomnimo, da je v primeru, ko so učenci prehlajeni, kašljajo, se ne počutijo dobro,  pomembno, da ostanejo doma in se dobro pozdravijo ter pridejo v šolo šele, ko bodo povsem zdravi.

Vodstvo šole

Kranj, 26. 2. 2020


 

⇒ Obvestilo Nacionalnega inštituta za zdravje

Dostopnost