+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

V mesecu septembru 2017 so se na našem šolskem odru zbrali učenci od 1. pa do 9. razreda in skupaj smo začeli popotovanje v svet gledališke igre. Učenci so pridno hodili na vaje, se učili besedila, izdelovali kostume in sestavljali sceno. Med njimi so se stkale prav posebne prijateljske vezi.

Dramski skupini se je priključil tudi mladinski pevski zbor, ki je s svojimi pevskimi in plesnimi vložki poskrbel, da je bilo na odru še več dogajanja.

V šolskem letu 2017/2018 smo uspeli ustvariti kar dve predstavi, ki sta bili vsakič nagrajeni z glasnim aplavzom. Nastopili smo za učence naše šole in otroke iz kranjskih vrtcev, na božičnem sejmu pa smo našo predstavo zaigrali kar dvakrat. V mesecu decembru smo pomagali tudi Božičku in Dedku Mrazu. Sodelovali smo tudi v projektu Erasmus + in ustvarili predstavo Ostržek po scenariju naših italijanskih prijateljev.

S pomočjo učiteljice Tatjane Kavčič, ki je poskrbela za odlične kostume, učiteljic Tanje Stanić, Lee Josipović, Urše Dolar in njihovih učencev, ki so s svojimi spretnimi prsti poskrbeli za pravljično sceno in rekvizite, učiteljem Petrom Berložnikom, ki je poskrbel za glasbene vložke v predstavi, ter našim tonskim mojstrom, hišnikom Tomažom Dežmanom, nam je uspelo ustvariti dve pristni otroški, malce posebni in zabavni predstavi. Hvala vam!

Kaj smo ustvarili, si lahko ogledate na internetu.

Juri Muri v Afriki: https://www.youtube.com/watch?v=cT4LyaY67pY

Ostržek: https://www.youtube.com/watch?v=8hvH0bTxgLo&feature=share

Pa lep pozdrav s šolskega odra!

Učitelji mentorji in učenci dramske skupine OŠ Jakoba Aljaža Kranj

Dostopnost