+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Šolski radio

»Ste v najboljši družbi, družbi RADIA ALJAŽEK!« in »Poslušate RADIO ALJAŽEK na frekvenci pozitivne energije!« sta uvodni špici, ki v tem šolskem letu napovedujeta konec šolske ure in začetek radijske oddaje.

Na šoli že vrsto let poteka interesna dejavnost ŠOLSKI RADIO. Glavni cilj dejavnosti je, da se učenci učijo na jedrnat način povedati bistvo, urijo retorične spretnosti, se učijo medsebojnega sodelovanja in ne nazadnje krepijo samozavest.

Teme, ki jih radijska ekipa pripravi so zelo raznovrstne. Trudimo se, da je tematika kar se da aktualna (prazniki, novoletna voščila, intervjuji z učitelji in učenci, ..). Vsaka oddaja je sestavljena iz treh delov: uvod, glavni del in zaključek. V zaključku je vedno nagradno vprašanje, ki spodbudi Aljaževke in Aljaževce k sodelovanju.

Če bi povprašali naše učence, zakaj se jim radio zdi super, bi bil eden izmed odgovorov prav gotovo ta, da so petkove druge ure vsaj za deset minut krajše J. Naš namen pa ni le skrajšati učne ure in učiteljem podaljšati odmor. Želimo popestriti hodnike z glasbo, izboljšati razpoloženje in seznaniti učence in učitelje s pomembnimi informacijami.

Ekipa RADIA ALJAŽEK

RADIO ODDAJE:

Dostopnost