+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Končno smo dočakali zopet tabor za nadarjene učence. Tokrat smo odšli v Cerkno, kjer so nas čakale različne dogodivščine. Predvsem pa so se učenci tudi veselili stkati nova prijateljstva iz OŠ Matije Valjavca Preddvor.

Kaj smo počeli, raziskovali in doživeli pa je zapisala naša učenka Zarja:

V petek, 8.4.2022, smo se okoli 9.30 ure skupaj z učenci iz Preddvora odpeljali na tabor. Prej smo se ustavili še v Škofji Loki, kjer smo obiskali škofjeloški muzej v gradu. Zatem nas je avtobus odpeljal v Cerkno. Ker smo bili že vsi zelo lačni smo najprej imeli kosilo in že je sledila naša prva dejavnost: fotolov. Razdelili so nas v skupine v katerih smo ostali pri večini aktivnosti ta vikend. Po Cerknem smo iskali določene točke pri katerih smo odgovarjali na vprašanja. Druga dejavnost tega dne je bila improvizacija, pri kateri smo se večkrat nasmejali.

Po večerji je sledil sprehod po gozdu na griču nad Cerknem. Sicer je močno deževalo, a vseeno smo se imeli lepo.

V soboto po zajtrku smo se razdelili na pol, polovica nas je imela najprej delavnico ustvarimo lik (ustvarjanje lutk in predstave), ostali pa fotozgodbo (risanje stripa). Po malici smo delavnice zamenjali. Po kosilu sta sledili delavnici odrski prostor in telo v prostoru ter ustvarjanje prizorov, pri kateri smo se zopet zabavali.

Sledila je večerja in zatem sprehod do Laufarije (hiša v Cerknem, kjer hranijo vse kostume za Laufarje). Ko smo se vrnili smo v skupinah zaigrali svoje fotozgodbe, ki so bile večinoma komične, zato smeha spet ni manjkalo. Sledila je večerna zabava, ko smo peli, plesali in se sploh imeli fino.

V nedeljo, na zadnji dan, smo se po zajtrku odpravili v gozd, kjer smo imeli zadnji dve delavnici-moje telo in jaz (fitnes v naravi) ter bivaki in ogenj. Postavili smo si zatočišča (za taborjenje) in se kasneje še razgibali. Po kosilu smo se ”napakirali” v avtobus in se odpeljali proti Kranju.

Lahko kar iz osebne izkušnje povem, da je bilo na taboru res super, stkali smo ogromno novih prijateljskih vezi in okrepili stare. Res smo bili ena super skupina osnovnošolcev, ki smo se precej ”poštekali”. Glede na to, da sem 9.razred je bil to moj zadnji tabor z osnovno šolo in lahko z gotovostjo trdim, da jih bom pogrešala in da bodo za vedno ostali v mojem spominu.

Zarja Ošljak, 9.b

Veselimo se že naslednjega tabora.

Vodja: Tatjana Logar

Dostopnost