+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Na naši šoli je v petek, 4. 2. 2022, potekal kulturni dan, kjer smo z učenci prve triade obeležili velik praznik, Prešernov dan, ki je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik, ki ga praznujemo 8. februarja.       
Z vsebinami, ki so potekale preko celega dne, smo počastili kulturo Franceta Prešerna in dela našega največjega pesnika Franceta Prešerna. 

Dan dejavnosti se je začel z ogledom proslave ob slovenskem kulturnem dnevu, ki je bila prepletena z glasbenimi, likovnimi in pesniškimi točkami. Znanje o Prešernu smo v razredih poglabljali tudi s pomočjo video vsebin in prebiranjem njegovih del. S pomočjo slik in besedila je v zvezkih učencev nastal tudi zapis, ki je opisal Prešernovo življenje od rojstva do smrti. Učenci so se preizkusil tudi v kvizu o Prešernu, kjer so pokazali vse svoje znanje. Hodnike in učilnice smo okrasili z različnimi risbami, ki so jih učenci ustvarili pri likovni umetnosti. Na malem odru je bila tudi razstava, ki sta jo pripravili učiteljici prve triade. Učenci so si lahko ogledali ogromno različnih starih predmetov in Prešernovih del, ki so jim bila zelo všeč.     

Ponosni smo, da smo obeležili pomen tega kulturnega praznika in da smo se spomnili veličine Franceta Prešerna.   
Fotografije s kulturnega dne si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Učiteljice prve triade

Dostopnost